Mode

Genbrug er guld 

Tøjbranchen er en af de værste syndere, når det kommer til bæredygtighed. Tøj kræver nemlig enorme ressourcer at producere, meget bliver transporteret fra én verdensdel til en anden, og store mængder tøj går til spilde, når det ikke bliver solgt. Det ser sort ud. Eller gør det? 

Vi er efterhånden mange, der gerne vil gøre verden til et grønnere sted – også indenfor tøjbranchen. Derfor kommer der flere og flere tiltag, som gør det muligt for dig at leve mere bæredygtigt på netop dette område.

 

Genbrugsfeber hos Loptimisten 

Vi kender allesammen det klassiske loppemarked eller de hyggelige kræmmermarkeder, hvor du altid får en god historie med i købet. Tag det koncept, og gør det til en fysisk butik, så får du Loptimisten – Hvidovre C’s helt egen fra mig til dig-butik. 

Her kan du både købe og sælge brugt tøj og legetøj. Lej en reol i butikken, og tjen lidt ekstra lommepenge ved at give dit genbrugsguld nyt liv hos en ny ejer. Eller kom forbi og gør en god handel – det bliver både dine børn og miljøet glade for. 

 

Få belønning for at aflevere dit gamle tøj i H&M

Også hos H&M vil de gerne hjælpe dig med at gøre noget godt for miljøet. Aflevér en pose med dit brugte tøj ved kassen, og få en voucher som tak med 15% rabat på en valgfri vare fra dit næste køb i butikken. 

Når du har afleveret dit tøj i butikken, bliver det brugte tøj delt ud i tre forskellige kategorier: 

  • Rewear. Som er det tøj, andre kan få glæde af at gå i efter dig. 
  • Reuse. Tøjet, som kan laves om til andre produkter, f.eks. nyt tøj, karklude eller noget helt tredje. 
  • Recycle. Alt andet tøj, som omdannes til tekstilfibre, og anvendes til eksempelvis isoleringsmateriale. 

Uanset hvad, får dit tøj nyt liv, frem for at hænge hjemme i skabet og samle støv. Det føles godt i maven – og det er vi sikre på, at miljøet også kan mærke.