Vidste du, at Stephanie Agger fra Loptimisten i Hvidovre C er træningscoach? Hun elsker også alt ved julen, så derfor deler hun sine bedste opskrifter på (lidt sundt) julebag med dig.
Stephanie Agger: Julen er min absolutte yndlingstid
Om Stephanie Agger
- 29 år
- Født og opvokset i Hvidovre, men bor i dag på Vesterbro
- Forfatter til kogebogen ’Sundt & Sjovt’
- Arbejder som online coach hos firmaet af samme navn
- Står sammen med sin mor bag Loptimisten i Hvidovre C
- Arbejder desuden i et fritidshjem i Hvidovre
“Julen er ikke altid blevet holdt i Hvidovre, men Agger-familien har altid holdt den sammen.”
Slebet ginglas, Erik Bagger, IMERCO, 2 stk., 399,95 kr.
Hjerte-stjernekaster, HUMØRSHOPPEN, 29,95 kr.
Frokosttallerken, Erik Bagger, IMERCO, 129,95 kr.
Latte-skeer, Erik Bagger, IMERCO, 4 stk., 199,95 kr.
Serpentiner, HUMØRSHOPPEN, 10 kr.
Hvis Stephanie Aggers venner skal beskrive hende med et ord, er det julemenneske. ”Jeg elsker jul og kan pynte op året rundt.” forklarer Stephanie Agger, der er online coach hos Sundt & Sjovt og står bag Loptimisten i Hvidovre C. Hun elsker, at julen er fuld af traditioner og samler familie og venner. “Jeg er et rigtig familiemenneske og elsker alt ved juleaften. Jeg har holdt jul med begge mine brødre hvert eneste år, bortset fra et, selv om de nu er 30 og 35 år,” fortæller hun.
Selv da hendes bror, Daniel Agger, boede i England, holdte familien jul sammen. ”Vi pakkede kufferterne med gaver i den ene og juleand, chips, fløde og rødkål i den anden. For vi får altid den helt samme menu,” fortæller Stephanie, der et år prøvede at lave hjemmelavet rødkål. ”Det blev ikke taget så godt imod. Det skulle være fra det helt samme mærke, som det plejer.” Inden julen blev holdt i England, foregik den i Hvidovre, og juleaften startede på Centerpubben. ”Her sagde vi hej til de familiemedlemmer, vi ikke skulle holde jul med. Traditionen er begyndt igen, efter min bror er flyttet hjem,” fortæller Stephanie.
Loppefund for børn
Stephanie er født og opvokset i Hvidovre, så byen betyder meget for hende. ”Jeg kender mange i byen og kommer i Hvidovre C for at træne. Derfor gav det mening for os at åbne Loptimisten her,” forklarer Stephanie, der har butikken med sin mor. Loptimisten er fyldt med stande med brugt børnetøj og legetøj. ”Børn når jo ikke at bruge deres tøj på samme måde som voksne, så det gav god mening for os at sælge tøjet, så det kan gå videre til andre,” fortæller hun. Familien oplever, at folk er meget positive over for butikken. “Det er nemt at komme hertil, både i bil og med S-tog, og så kan du slå det sammen med at handle, så det bliver ikke et stort projekt, for du kan nemt lige kigge forbi,” fortæller hun.
Forklædesæt med viskestykke og grydelapper, IMERCO, 399,95 kr.
Skål, Bitz, IMERCO, 129,95 kr.
Tallerken, by Ditte Julie, IMERCO, 99,95 kr.
Bagepensel, by Ditte Julie, IMERCO, 79,95 kr.
Grydeske, IMERCO, 99,95 kr.
Skål, by Ditte Julie, IMERCO, 79,95 kr.
Nemme, sunde opskrifter
Ud over Loptimisten arbejder Stephanie også som træningscoach i Sundt & Sjovt. ”Jeg har altid dyrket motion, særligt styrketræning og løb, så jeg vil også gerne hjælpe andre til at få et forhold til motion,” fortæller Stephanie, der har Sundt & Sjovt sammen med Patrick Brylov og Anton Fabricius. De har i foråret udgivet en bog af samme navn, der skal inspirere til at leve sundere. ”Vi tror ikke på overskrifter som ‘Tab 5 kg på 2 uger’. Vi ville gerne lave en håndbog, der kan hjælpe folk med at blive sundere, stærkere og gladere på den lange bane.”
Bogen består af træningstips og inspiration til nemme og sunde retter.”Det er vigtigt for os at inspirere til, at du godt kan lave sunde retter, uden at du behøver bruge 30 ingredienser,” siger Stephanie og fremhæver fordelen ved at lave maden selv: ”Så ved du præcis, hvad der er i.”
Vil du inspireres til Stephanies sundere julesnacks, som du nemt selv kan lave? Find opskrifter på risalamande og julebag på de næste sider.
TIP: Få nemme opskrifter og gode tips til en sundere hverdag – læs mere om Stephanie og bogen på Sundtogsjovt.nu
Opskrift: Risalamande med skyr
Til 4 personer
Det skal du bruge:
- 4 dl vaniljeskyr
- 4 dl hytteost
- 1 vaniljestang
- 100 g mandler
- Kirsebærsauce (uden sukker fra Easis)
Sådan gør du:
- Bland vaniljeskyr med hytteost.
- Smut mandlerne, hak dem, og bland dem i.
- Halvér vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland i risalamanden.
- Servér i et smukt glas med kirsebærsauce på toppen.
- Dekorér med hakkede mandler og en fin stjernekaster
Mælkekande, Erik Bagger, IMERCO, 199,95 kr.
Viskestykke, IMERCO, 49,95 kr.
Skål, Kähler, IMERCO, 129,95 kr.
Målebæger, Gastromax, IMERCO, 69,95 kr.
Hjerte-stjernekaster, HUMØRSHOPPEN, 29,95 kr.
Skål, Bitz, IMERCO, 129,95 kr.
Bageske by Ditte Julie, IMERCO, 99,95 kr.
Skyr med vanilje, Cheasy, REMA 1000, 29,95 kr.
Hytteost, Cheasy, NETTO, 11,95 kr.
Mandelsplitter, REMA 1000, 7,19 kr.
Vaniljestang, NETTO, 29,95 kr.
Ingefærkager med cashewnødder
14 stk.
Det skal du bruge:
- 2,5 dl cashewnødder
- 2 tsk. kokosmel
- 2,5 dl dadler, uden sten og finthakket
- 1 spsk. kokosolie
- 1 spsk. ingefærpulver Guldglimmer
Sådan gør du:
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Bland alleingredienser i en kraftfuld blender i 1-3 minutter.
- Form massen i små og flade kager i passende størrelse.
- Bag i ca. 10 minutter, indtil kagerne har en fin gylden farve.
- Lad kagerne køle af, overhæld dem med smeltet chokolade, og pynt med guldglimmer.
Krus, Royal Copenhagen, IMERCO, 2 stk., 409,95 kr.
Kræmmerhus, Stelton, IMERCO, 249,95 kr.
Skærebræt, Eva Solo, IMERCO, 449,95 kr.
Kageglimmer, Mill & Mortar, IMERCO, 3 stk., 179,95 kr.
Ingefærpulver, NORMAL, 10 kr.
Målebægersæt, by Ditte Julie, IMERCO, 129,95 kr.
Skærebræt, Eva Solo, IMERCO, 449,95 kr.
Krydderivægt, by Ditte Julie, IMERCO, 199,95 kr.
Kokosolie, Øgo, NETTO, 18,25 kr.
Kageudstikker, IMERCO, 12,95 kr.
Mørk chokolade, NETTO, 19,95 kr.
Friske økologiske dadler, REMA 1000, 20 kr.
Cashewnødder, REMA 1000, 10 kr.
Viskestykke, IMERCO, 49,95 kr.
Bagemåtte i silikone, REMA 1000, 30 kr.
Kagerulle med fjermønster, by Ditte Julie, IMERCO, 249,95 kr.
TIP: Brug en kagerulle med mønster, og gør kagerne endnu finere. Du kan også bruge den til marcipan
Havregrynskugler med dadler
24 stk.
Det skal du bruge:
- 30 g ristede valnødder eller hasselnødder
- 30 g mørk chokolade
- 20 friske dadler
- 2 spsk. ren kakaopulver
- 1-2 dl havregryn
- Lakrids- og bronzepulver
- Tilsæt vand efter behov
Sådan gør du:
- Kom ristede nødder i en blender eller foodprocessor, og hak dem meget fint.
- Smelt chokoladen, udsten dadler og tilsæt alle ingredienser.
- Hak indtil du får en ensartet masse.
- Tilsæt vand lidt efter lidt, til det får en konsistens, du kan trille til kugler.
- Spæd op med ekstra havregryn, hvis det bliver for vådt.
- Tril til kugler, og rul dem i lakridspulver og bronzepulver.
- Du kan også sagtens trille i både kakaopulver, krymmel eller hakkede nødder.
Tallerken, by Ditte Julie, IMERCO, 99,95 kr.
Glas-juletræ, Holmegaard, IMERCO, lille 99,95 kr., stor 129,95 kr.
Skål, by Ditte Julie, IMERCO, 79,95 kr.