Leder du efter en vegetaropskrift med masser af smag? Så skal du prøve en pulled jackfrugt-burger. Den vil med garanti falde i god smag hos både små børn og dem, der ikke er vant til at spise grønt.
Vegetaropskrift: Burger med pulled jackfrugt
Burger er et evigt hit, og med pulled jackfrugt-burger får du en ny, grøn variant, der smager skønt. Pulled jackfrugt har nemlig samme trevlet konsistens som pulled pork. Den smager ikke af så meget i sig selv. Du kan derfor krydre den med barbecue og andre krydderier, og få det perfekte tilbehør til din burger.
Du kan købe jackfrugten på dåse i mange supermarkeder, ofte i vegetarafdelingen.
Sådan laver du en burger med pulled jackfrugt:
Pulled jackfrugt:
- 1 dåse jackfrugt i saltlage
- 1 sød kartoffel
- 1 portion BBQ-sauce
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- Salt, peber og olie til stegning
Tilbehør:
- Burgerboller
- Agurk
- Rød peber
- Rødkål
- Persille (eller andre grøntsager efter eget valg)
- Mayo
Sådan gør du:
- Hæld vand fra jackfrugten, og skær midten fra (Lidt som på en ananas).
- Riv den søde kartoffel groft.
- Steg jackfrugten og sød kartoffel på en pande med olie i ca. 10 minutter. Rør løbende i panden.
- Tilsæt krydderier og BBQ-sauce, og lad det simre i 5 minutter.
- Mos herefter jackfrugten med en ske, så det trevler som pulled pork.
- Smag til med salt og peber.
- Varm burgerbollerne, skær grøntsagerne i stykker og find mayo frem. Så er din burger klar til servering!
Tip: Server din burger med sprøde sweet potato fries.