3 x tilbehør til julestegen
Du har måske allerede anden eller flæskestegen parat, men mangler tilbehøret til at gøre middagen fuldendt? Så bare se her, hvad vi tryller frem af idéer ...
Morten Slagters tips til kødet
Find dit kød, og få tips til saftig and og sprøde sværd hos Morten Slagter. Her får du hans bedste råd til den perfekte juleand:
“Fyld anden med æbler og svesker. Drys rigeligt med salt på hele brystet. Placer anden på en rist over en bradepande fyldt med vand. Lad anden hygge sig i ovnen i 3 til 3,5 time ved 160 grader. Så er du sikker på at få en saftig and med sprødt skind!“
- Morten Slagter
Ænderne fra Morten Slagter er danske frilandsænder, som er opdrættet på Hesselbjerggård i Nordsjælland.
Sprød og frisk rødkålssalat
Til 6 personer
Det skal du bruge:
- 1 rødkål
- 100 g tørrede tranebær
- 100 g hakkede valnødder
- Rucola
- 2 spsk. saft fra appelsin
- 1 spsk. honning
Sådan gør du:
- Hak rødkålen fint.
- Hak valnødder, og skær tranebær i halve.
- Bland det hele med lidt rucola.
- Bland appelsinsaft og honning sammen til dressing, og vend det i salaten.
- Så er den klar til servering!
TIP: Husk, at du også kan bestille årets nytårsmenu hos Morten Slagter.
Bagte æbler med tyttebær
Til 6 personer
Det skal du bruge:
- 6 æbler
- 50 g valnødder
- 50 g mandler
- 50 g tyttebær
- En håndfuld stjerneanis
- Sirup
- Kanel
Sådan gør du:
- Udhul æblerne, men uden at fjerne bunden.
- Hak valnødder og mandler, og bland det sammen med tyttebær og stjerneanis.
- Hæld fyldet i æblerne, og top med sirup og kanel.
- Bag æblerne i ovnen i ca. 15 minutter ved 175 grader varmluft.
- Servér æblerne varme.
Imponér børnene med hjemmelavede kartoffelchips
Til 6 personer
Det skal du bruge:
- 5 kartofler
- 1 spsk
- Olie
- Salt
Sådan gør du:
- Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern.
- Hæld olie i en skål, og vend skiverne i den en ad gangen.
- Læg skiverne på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ca. 7 minutter, til de tager lidt farve.
- Lad dem køle af, så er de klar.
Syltet rødkål
Til 6 personer
Det skal du bruge:
- 1 rødkål
- 2 dl eddike
- 1 tsk. salt
- 150 g sukkker
- 1,5 dl solbærsaft
- Patentglas
Sådan gør du:
- Snit rødkålen fint, og kom det i en gryde.
- Hæld eddike, sukker, salt og solbærsaft over.
- Lad det simre en times tid, men hold øje med konsistensen.
- Hæld rødkålen i et patentglas, mens den er varm.
- Så kan den holde i mindst to uger.
Ølguide
1. Sort Ale, Gourmet Bryggeriet, REMA 1000, 26,50 kr.
2. Triple, Gourmet Bryggeriet, REMA 1000, 26,50 kr.
3. Sort Hvede, Indslev Bryggeri, NETTO, 19,95 kr.
4. Limfjords Porter, Thisted Bryghus, NETTO, 20 kr.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________